Magyar

Magyar

Aus bikekitchen.net

Wechseln zu: Navigation, Suche

[Bearbeiten] The Vienna Bikekitchen

Goldschlagstraße 8, 1150 Wien
email: info(kukac)bikekitchen.net
Bikekitchen Mint bár: minden csütörtök 17-24h-ig
Mint mühely Csütörtök 17-24h-ig

Minden hónap elsö péntekén 17-20h ig Mühely, csak nöknek és transznemüeknek.

Egyéb akciókról az ESEMÈNYNAPTÀRBÒL értesülsz.

A Bikekitchen egy "csináld magad" biciklimûhely. Nem biciklibolt és nem  is kocsma, még ha van is egy benne bár... Itt te magad javíthatod meg a biciklidet, mi meg legfeljebb segítünk, ha tudunk. Ha nem áll módunkban segíteni, akkor a te biciklidnek már tényleg annyi… Egyedül te vagy felelõs azért, ami veled és a bicikliddel a BK-ben történik.

A kollektíva rendszeresen tart megbeszélést. (Pontos dátumot a honlapon találsz.) Ha szeretnél részt venni a szervezõ munkában, gyere el, vagy segíthetsz a bár mögött, segíthetsz a többieknek szerelésben, szervezz egy workshop-ot vagy bármit, ami belefér a hely adta lehetõségekbe ill. a mûhely profiljába.

A BK antiszexista, antirasszista és erõszakmentes hely. Ebben nincs pardon.  Ha bármilyen helyzetben mégis fenyegetve éreznéd magad, bátran kérj segítséget bármelyik BK aktivistától. Idõszakos vagy végérvényes kitiltással szankcionálunk minden durvább szexista, rasszista vagy erõszakos magatartást vagy megnyilvánulást.

Projektek
A BK-ben elkészítheted a saját biciklidet, és ha erre egy nap nem elég, a közbeesõ idõben ott is hagyhatod, ám amennyiben lehetséges, ez ne tartson tovább 3 hétnél. Az újabb bicikliknek is kell a hely. Az erre a célra való táblán tüntesd fel elérhetõségeidet illetve a projekt kezdésének idõpontját, és hogy mikor dolgoztál rajta utoljára, majd akaszd a biciklire. Az olyan biciklik, amelyeken nincs ilyen tábla, felhasználásra (szétszedésre) kerülnek.

Bicikli kölcsönzés
A BK-bõl lehet biciklit kölcsönözni is, kaució ellenében. A kölcsönzési díjat te határozhatod meg.

Egyéb bicikliszerzési lehetõség.
Néha lehetõség van rá, hogy használt, de üzemképes bicikliket adomány ellenében elvihess. Ezek használt, többé-kevésbé jól összerakott bringák. Természetesen garanciát és felelõsséget nem vállalunk értük.

Szerszámok
Bármelyik szerszámot használhatod, amennyiben vigyázol rá, és használat után visszateszed a helyére. Ha nem tudnád valamelyikrõl, hogy hogy mûködik, kérj inkább segítséget, mielõtt valami balul sül el. Ha egy szerszám tönkrement, kérlek, jelentsd  nálunk.

Költségek
Nálunk semminek  nincs szabott ára.  Sem a mûhelyhasználatnak sem az alkatrészeknek, sem az ételnek vagy az italnak. Ez persze nem azt jelenti, hogy semmit sem kell fizetned. Lehetõségeidhez képest adj annyit, amennyit te korrektnek ítélsz, hogy a bérleti díjat, szerszámokat, italvásárlást stb. fedezni tudjuk. Semmi sincs ingyen, ugye.

Te is adhatsz hozzá valamit.
Bármit, amit tudsz vagy akarsz. Ha semmit sem tudsz adni, vagy nem tudod, mennyit adj, kérdezz meg bátran valakit közölünk. Például mindig kell segítség a munkában, fõzni, takarítani stb., de ha se idõd, se semmid nincs, még mindig ki tudunk találni valamit.